„Autoerdvė“ - oficialus „Subaru“ atstovas Lietuvoje.

„Subaru XV“ apžvalga: unikalus kompaktinis modelis su visų varančiųjų ratų pavara

30.10.2023

Iškritus pirmajam sniegui, prisimename žiemos vairavimo iššūkius. Mūsų klimato sąlygoms visų varomųjų ratų pavara – puikus pasirinkimas. 4WD automobilis – nebūtinai džipas, nebūtinai didelis ir nebūtinai brangus. Tokią alternatyvą pristato „Subaru XV“, kone vienintelis siūlantis visų varančiųjų ratų pavarą kompaktinių automobilių segmente.

Kompaktinis C arba „golfų“ segmentas – konkurencingiausias tarp visų automobilių gamintojų. Čia rasime didžiausią modelių pasirinkimą – nuo nykstančių tradicinių hečbekų, iki įvairaus plauko kompaktiškų miesto visureigių. Tačiau visų varančiųjų ratų pavara jame – didžiulė retenybė.

Sukurtas miestui ir blogiems keliams

Pirmoji „Subaru XV“ karta pristatyta 2012 metais. Pagal modelio viziją, „XV“ skirtas miesto gyventojams, turintiems sodybas ar tiesiog mėgstantiems aktyvų laisvalaikį. Automobilio dydis netampa našta parkuojantis ar važiuojant senamiesčio gatvėmis, bet aukštesnė prošvaisa ir visų varančių ratų pakaba leidžia pasiekti sodybą žiemą ar iki stovyklos nusivežti kalnų dviratį.

Ir keturių ratų pavara ar bekelės ambicijos – ne koks reklaminis triukas. „XV“ – tikras „Subaru“. Kaip ir kituose gamintojo modeliuose, „XV“ yra įdiegtas važiavimo blogomis kelio sąlygomis režimas „X-Mode“. Šis režimas suaktyvina traukos kontrolės sistemą, kad ji daug jautriau reaguotų į ratų prasisukimą. Galima sakyti, tai išmani užprogramuota lėtos eigos pavara, atsargiai paskirstanti sukimo momentą tarp ratų važiuojant ledu, esant gausiam sniegui, klampiam smėliui ar šlapiam purvui. Kartu „X-mode“ padeda judėti įkalnėse ar nuokalnėse.

Saugiausias kompaktinis šeimos automobilis

Saugumas – dar vienas aspektas, kuriuo pasižymi visi „Subaru“ modeliai. „Subaru XV“ pelnė aukščiausią EuroNCAP reitingą ir pripažintas saugiausiu kompaktiniu šeimos automobiliu.

Visose „Subaru XV“ komplektacijose diegiama „Subaru Eyesight“ saugos sistema. „Eyesight“ leidžia į kelią žvelgti „antromis akimis“. Pasitelkusi automobilyje įdiegtas kameras, „Eyesight“ apjungia nuokrypio iš eismo juostos, avarinio stabdymo, atstumo palaikymo nuo priekyje važiuojančio automobilio, susidūrimo iš galo rizikos mažinimo bei kitas išmanias saugos sistemas.

Visuose modeliuose montuojamos net 7 saugos oro pagalvės.

Gausi įranga ir išlaikoma vertė

Nors priskiriamas kompaktinių automobilių segmentui, „Subaru XV“ išsiskiria erdve salone. Tai lemia ir krosoverio tipo kėbulas, suderinantis hečbeko bei universalo pranašumus. 

Gausi modelio standartinė įranga. Kiekviename modelyje rasite dviejų zonų automatinę klimato kontrolės sistemą, su „Apple CarPlay“ bei „Android Auto“ suderinamą multimedijos sistemą, atbulinio vaizdo kamerą ir daugelį kitų priedų.

Įdomu, jog „Subaru“ automobiliai – vieni geriausiai išlaikančių savo vertę antrų rankų rinkoje. „Subaru“ savo automobiliams suteikia 5 metų garantiją. Ne viename tarptautiniame reitinge „Subaru“ rikiuojasi tarp patikimiausių gamintojų. „Subaru“ duomenimis – 96% automobilių vis dar dalyvauja eisme po 10 metų, nors dažnai yra eksploatuojami sudėtingesnėmis sąlygomis nei kitų gamintojų modeliai.

Prieinamiausias 4WD šeimos automobilis

„Subaru XV“ siūlomas su dviejų tipų varikliais: 1.6l benzininiu ir 2.0l hibridiniu galios agregatu. Abu varikliai – „Subaru“ įprasto „Boxer“ tipo, leidžiantys galios jėgainę sutalpinti į mažesnę erdvę bei užtikrinantį žemą automobilio svorio centrą. Modelis siūlomas su automatine pavarų dėže.

„Subaru XV“ su 1.6l varikliu ir visų ratų pavara Lietuvoje kainuoja nuo 27.990 Eur. Naujų automobilių rinkoje tai labiausiai prieinamas automobilis su visais varančiais ratais. Automobilis su hibridine 2.0l pavara kainuoja nuo 31.900 Eur.

Tad kompaktinių automobilių gausoje „Subaru XV“ turi prasmę ir aiškia funkcija – būti pravažiu, saugiu ir patikimu šeimos automobiliu, kuris visada pasirengęs mūsų klimato iššūkiams.

Specialus „Autoerdvės“ pasiūlymas

Nereikia laukti – žiemą vairuokite saugiai ir užtikrintai. Išsirinkite savo „Subaru XV“ iš gausaus modelių pasirinkimo „Autoerdvės“ salone.  

„Autoerdvė“ – naujas oficialus „Subaru“ atstovas Lietuvoje. Kiekvienam „Subaru XV“ pirkėjui – 1500 Eur vertės priedų rinkinys dovanų!

Salone esančius „Subaru XV“ ir kitus „Subaru“ automobilius rasite paspaudę čia.